Обучение и консалтинг в области операционного менеджмента

Value Stream Mapping. Подивіться на ваше виробництво з боку споживача.

Дата останньої редакції:
October 13, 2022
Тема запису:
VSM
Короткий зміст публікації:
У цій статті ми розповідаємо, що таке Value Stream Mapping, навіщо картувати потік цінності і чому треба починати з боку споживача.

Оглавление


Що таке потік створення цінності (Value Stream)?

Якщо сказати коротко, то це вся послідовність ваших дій від обробки запиту клієнта до його задоволення. З погляду оптимізації потоку важливі:

  1. Послідовність дій; включаючи всі дії від позначення потреби до виконання пов’язаних завдань з виробництва товару або послуги.
  2. Наявність ресурсів; включаючи людей, технологію, потік інформації, потреба у матеріалах, приміщеннях, обладнанні та інструкціях щодо виконання процесів.
  3. Повнота знань про процеси в потоці та своєчасність отримання інформації про потребу клієнта, щоб скласти докладну картку та «оптимізувати маршрут товару до споживача».
  4. Вміння аналізувати операцій з погляду їх доцільності та додавання ними цінності.

Найчастіше у великих компаніях кілька потоків створення цінності. Також кілька компаній можуть бути учасниками єдиного потоку створення цінності.

Чому саме “потік”?

Уявіть ваше виробництво у вигляді потоку створення цінності і її доставки до споживача. Наприклад, як живильне місто канал води.

Аналогія виробництва товарів і послуг з потоком говорить про головну властивість, до якої треба прагне, – безперервність. Ця властивість досягається навичками усунення перешкод і управління течією потоку, тобто, його продуктивністю.

Управління потоком передбачає вирішення завдань, що дозволяють забезпечити ламінарний перебіг (без внутрішніх перешкод, бурлінь та підводних каменів) з потрібною швидкістю, виключаючи застої та утворення болота.

Стосовно виробництва все вищезгадане означає:

  • не виробляти більше, ніж потрібно,
  • не витрачати ресурсів більше, ніж потрібно,
  • вдосконалювати дії та знання про процеси та технології виробництва,
  • забезпечити споживачеві кращий баланс між ціною та вартістю витрачених ресурсів, включаючи час,
  • навчитися управляти швидкістю потоку виходячи з поточного попиту.

Нижче наведене відео пояснює простою мовою суть ощадливого виробництва та потоку створення цінності.

Як картування допомагає оптимізувати потік?

Більшість організацій втрачають щонайменше 20% виробничої потужності через помилки у синхронізації процесів та вибору неправильної політики управління. Як правило, діяльність організації розглядається з точки зору, що відбиває технологію і залежно від функціональної структури компанії.

Картування (Value Stream Mapping) має на увазі збір і аналіз інформації про процеси в потоці, оптимізацію операцій з точки зору цінності дій і доцільності витрат. Цінність розглядається з погляду клієнта. В процесі картування процесів час, зазвичай, є ключовим чинником поліпшень. Тобто найчастіше ви зможете знизити витрати за часом.

Пріоритет завдань з оптимізації такий: простіше, краще, швидше та дешевше. Роблячи процеси простіше і краще, ви знижуєте ймовірність помилок у них, що впливає на якість. Швидше – підвищує продуктивність. Дешевше – знижує матеріальні та фінансові витрати.

Карта потоку створення цінності перестає бути статичним документом. У неї є як мінімум два стани: поточний та майбутній. Поточна карта відображає те, що зараз. Карта майбутнього стану відображає поліпшення, яких ви прагнете, як правило, в найближчому майбутньому.

Карта потоку створення цінності (Value Stream Map) – основний інструмент покращення, залучення та комунікації. Він допомагає побачити ситуації комплексно для всіх учасників потоку створення цінності. Карта візуалізує усю важливу інформацію про процеси і операції, причинно-наслідкові зв’язки, які повністю реалізує принципи системного підходу. Карта потоку створення цінності не створює нової інформації, але є відображенням повноти ваших знань про те, що ви робите. Тому можна сказати, що це ще й інструмент, який покращує вас професійно.

Навчіться використати Value Stream Mapping для вдосконалення вашого виробничого потоку і окремих процесів!

Відвідайте наш спеціалізований тренінг по аналізу виробничого потоку, складанню карт потоку створення цінності і вдосконаленню процесів і операцій!


Перейти на сторінку тренінгу

Яка логіка оптимізації процесів?

З погляду «ощадливого виробництва», покращувати процеси найпростіше у місці їх роботи — у гемба, тобто у робочій обстановці самого процесу. Усі поліпшення можна описати циклом PDCA – універсальною послідовністю дій з планування, виконання, контролю і коригування, з подальшою формалізацією нового способу виконання процесу. Цей підхід до вдосконалення створює правильні звички.

Навіщо починати картування потоку з боку споживача?

Для виробничників погляд від сировини до готової продукції звичний. Так вони розуміють суть виробництва – його технологію. З цього погляду постає питання: як зробити те, що потрібно споживачеві? Якщо дивитися з боку споживача, то головним питанням буде: наскільки цінним є те, що робиться і чому варто вибрати саме цього постачальника? Відчуваєте різницю?

Іноді, точка зору означає багато що!

Розглядаючи ваше виробництво з точки зору цінності для споживача, тобто з кінця технологічного ланцюжка, ви бачитимете процеси виробництва кожного окремо взятого продукту – об’єкту споживання. І судити про ефективність та оптимальність процесів відповідним чином.

Для виготовлення складних виробів, сировина може бути різною та кількох видів. Відправних точок матеріального потоку може бути так само декілька. З якої точки потрібно розпочати? Яка важливіша? Починаючи з кінця, таких питань ніхто не ставити не буде. Ви отримаєте більше осмислене розуміння потоку створення цінності і причинно-наслідкових зв’язків.

Можливі суперечки про значущість того, або іншого продукту, черговості і пріоритетах у виробництві (наприклад, якщо устаткування здатне робити продукцію декількох видів) дозволить лише один суддя – поточний попит споживача, виражений в об’ємі готівкових замовлень. Розумієте, про що мова?

Якщо ви згодні, що думка споживача є визначальною, то це має змінити вашу точку зору. При складанні карт потоку створення цінності, описується не лише матеріальний потік трансформації сировини у виріб, але і потік інформації. Технологію легко простежити на будь-якому виробництві. Потік інформації побачити складніше. При цьому все починається з неї. А точніше, із запиту споживача. Чи не спотворюється він? Чи не вноситься надмірна інформація? Чи не веде це до надвиробництва та до заморожування активів, сподіваючись на попит?

Головна мета картування процесів – оптимізувати процеси так, щоб не допустити виробництва на склад і “незавершенки” – головних втрат з точки зору бережливого виробництва, що спричиняють за собою усі інші види втрат.

У виштовхувальній системі виробництва (склад) інформація розподіляється централізовано. У витягаючій системі (за запитом) – все інакше. Інформація від споживача йде у напрямку протилежному матеріальному потоку. Найкращий спосіб відстежити її передачу – почати з кінця.

Єдиною причиною дослідити потік від постачальника до споживача може лише вивчення технології. Особливо якщо продукт комплексний і виробляється частинами. Тому що розуміти технологію частинами легше.

Якщо вас цікавить продукт як цінність, починайте аналіз потоку з боку споживача. Клієнту до технології немає діла. Цей факт слід перенести до системи управління та відносин на виробництві.
Картування потоку, сформує у вас розуміння цінності вашого продукту, що важливо для відповідності споживчому попиту. Це перший крок до покращення якості процесів – змінити звичний стан «ми робимо так» на стан пошуку «чому ми так робимо?»
Бажаємо успіхів у покращенні ваших процесів! А тих, хто хоче розібратися з потужним інструментом Value Stream Mapping (складання карток потоку створення цінності), запрошуємо на наш тренінг «Оптимізація виробничих процесів за допомогою карток потоку створення цінності» .

Сподобалася публікація? Поділіться нею з друзями одним кліком.
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Отримайте програму Lean трансформації!

Ви дізнаєтеся про необхідні зміни в операційній діяльності та культурі організації на шляху до ощадливого виробництва. Після заповнення Ви отримаєте PDF-файл програми на вказаний E-Mail.