Блог про Бережливе виробництво

Статті про операційні поліпшення та створення культури безперервного вдосконалення
Фільтр за темою:
В основі концепції “Бережливе виробництво” (англ. Lean Manufacturing) лежать принципи та методики виробничої системи Тойота (Toyota Production System). Концепція почала формуватися під час вивчення феномена успіху Тойота після виходу компанії на американський ринок. Мета Бережливого виробництва — створити гнучку та економічну виробничу систему, що дозволяє компанії бути конкурентною, швидко реагувати на зміну ринку, збільшуючи при цьому цінність своєї продукції для клієнта. Концепція Lean Manufacturing пропонує ефективні інструменти для оптимізації та вдосконалення інформаційного та матеріального потоків у виробництві. Це відбувається за рахунок усунення втрат — дій, які не створюють цінність для споживача. У концепції велике значення мають зміни у стилі Кайдзен —безліч невеликих покращень, які відбуваються постійно та спрямовані на усунення втрат. Як правило, перехід до Бережливого виробництва призводить до зміни політик керівництва, до підвищення професійних компетенцій робітників та розширення їх повноважень. В даний час концепція охоплює політики, що стосуються не тільки безпосередньо операційної діяльності, а й удосконалення систем професійної підготовки кадрів, а також культивування здорового виробничого середовища. Трансформація до Бережливого виробництва передбачає зміни способу існування компанії; вона не може розглядатися як проект, обмежений тимчасовими рамками.
У нашому блозі читачі знайдуть корисні статті про Бережливе виробництво та його інструменти. Читачі дізнаються про те, як, де і коли їх використовувати, з чим доведеться зіткнутися і як відповідати на нові виклики, пов’язані з майбутніми змінами. Тим не менш, метою більшості публікацій є надання початкової інформації для розуміння значущості та ролі інструменту в загальній системі Бережливого виробництва. Якщо Вам потрібні практичні навички, ми готові допомогти вам створити команду фахівців, навчивши ключових співробітників компанії, та надати підтримку наших консультантів. Ознайомтеся з нашими навчальними продуктами та послугами, або зв’яжіться з нами для отримання конкретної пропозиції, яка враховує вашу специфіку бізнесу.

Отримайте програму Lean трансформації!

Ви дізнаєтеся про необхідні зміни в операційній діяльності та культурі організації на шляху до ощадливого виробництва. Після заповнення Ви отримаєте PDF-файл програми на вказаний E-Mail.