Обучение и консалтинг в области операционного менеджмента

Оптимізація складу та логістики Electrostar GmbH

Дата останньої редакції:
September 11, 2023
Тема запису:
5S, BeeWaTec, Kanban
Короткий зміст публікації:
Реінжиніринг складальних ліній, переосмислення внутрішньої логістики, зберігання запасів та використання модульних систем BeeWaTec для створення робочого інвентарю дозволили компанії покращити продуктивність.

Компанія Electrostar GmbH була заснована в 1921 році і розташована в Райхенбах-на-Фільсі, поблизу Штутгарта. Зараз компанія входить до промислового холдингу ALGO Company Group.

Компанія виготовляє промислові пилососи під брендом Starmix. Обладнання використовується для збирання в готелях, промислових приміщеннях, торгових зонах. Компанія володіє великою кількістю патентів і є одним зі світових лідерів у цьому секторі.

Сьогодні колектив компанії вважає ощадливе виробництво ключовим фактором конкурентоспроможності та успіху компанії на ринку. Починаючи з 2011 року, виробничі процеси безперервно вдосконалюються завдяки створеним умовам підвищення ефективності виробництва.

Початковий стан

2011 рік. Виробництво компанії зосереджено на одному місці. Конкуренція вимагала не лише зниження собівартості, але і часу виробництва і доставки продукції. Завдання перебудувати повністю виробничий потік було дуже амбітним. Основною проблемою була складна, іноді заплутана, внутрішня логістика комплектуючих : часті пересортовування, перевезення з місця на місце і довгий пошук потрібних деталей на складі. Ергономіка робочих місць теж вимагала переосмислення; люди втомлювалися до кінця робочих змін і продуктивність падала. Разом з цим, кількість складських і міжопераційних запасів в робочій зоні росла. Простір робочих площ був переобтяжений, що створювало додаткові незручності і втрати часу.

У Electrostar вирішили проектувати виробничий потік заново: повністю переробити плани складальних ліній, систему складського зберігання запасів та доставку їх до робочих місць.

Познайомтесь особисто з передовими рішеннями у заводській та складській логістиці від BeeWatec AG на нашому безкоштовному семінарі-презентації!

Дізнайтесь як ви самостійно можете створювати модульні логістичні системи та отримаєте консультацію фахівця!

Реалізація пілотного проекту

Першими “під ніж” оптимізації потрапили лінії фінального складання і упаковки продукції. Можливість просто і швидко змінювати виробничий потік у майбутньому також була однією з умов проекту. За підтримки BeeWaTec, було створено нове планування виробництва з упором на скорочення внутрішніх переміщень. Робочі місця були повністю переобладнані та переглянуто міжопераційну логістику. Все було реалізовано власними силами — навченою бригадою збирання виробничого інвентарю. Це дозволило швидко вносити поточні коригування під час реалізації проекту.

Повна свобода в дизайні та гнучкість модульних рішень BeeWaTec захоплювали, — стверджував пан Вактер, координатор проекту та лідер операційних покращень в Electrostar. — Завдяки цьому, в дуже короткий час ми змогли запустити нашу першу лінію по складанню модельного ряду AS – GS – HS, а також швидко розробити нові стандарти операцій з урахуванням змін. Через всього тиждень ми вийшли на нові показники часу такту.

Перші результати вражали: Electrostar скоротили площу розміщення лінії на 33%, а її продуктивність було збільшено на 18%. Міжопераційні запаси мало використовувалися. Успіх надихав зробити те саме з іншими лініями. Переживання керівництва щодо зниження обсягів виробництва на тривалий термін реконструкції не виправдалися, що вселяло оптимізм.

Нова виробнича система

Мотивовані результатами, у період із 2012 по 2015 рр. Electrostar повністю реконструювали ще три складальні лінії та допоміжні ділянки виробництва. Це дозволило персоналу сконцентруватися на поліпшенні основних процесів та не відволікатися на вирішення питань логістики. Рішення BeWaTec дозволили реалізувати систему керування запасами на основі Канбан; більш ефективно та витончено вирішити проблеми доставки комплектуючих до робочих місць. Це залучало дедалі більше співробітників, багато хто став авторами пропозицій щодо оптимізації операцій та процесів.

Особистий досвід переконує та мотивує найкраще. Наші люди відчули це самі. Вже нікому не треба доводити, що системність у роботі дає свої плоди. Все очевидно: менше зусиль і стресу, більше прозорості та сенсу у роботі. Суєти менше, а результату більше. Відсутність колишніх проблем, прозорість виробничого потоку дозволяють нам зосередитись на тому, що ще можна покращити, — уклав пан Вактер.

З 2018 року BPI Group представляє продукцію BeeWaTec Group на території України. Для ознайомлення з асортиментом продукції — його можливостями, принципами проектування та складання, прикладами застосування — бажаючі можуть відвідати безкоштовний семінар-презентацію , що проводиться регулярно. Або звернувшись до нас за консультацією будь-яким зручним способом.

Сподобалася публікація? Поділіться нею з друзями одним кліком.
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Отримайте програму Lean трансформації!

Ви дізнаєтеся про необхідні зміни в операційній діяльності та культурі організації на шляху до ощадливого виробництва. Після заповнення Ви отримаєте PDF-файл програми на вказаний E-Mail.