Обучение и консалтинг в области операционного менеджмента

Самонавчальні організації та ефективний менеджмент у 21 столітті.

Дата останньої редакції:
November 14, 2022
Тема запису:
SOLE, Здоровье организации, Кайдзен
Короткий зміст публікації:
Про організації, що самонавчаються, і нову парадигму менеджменту, в якій удосконаленню метальної моделі приділяється особлива увага.

Вже зараз ми не встигаємо стежити за технологічними змінами. Щодня з’являються новини про ту чи іншу індустріальну новацію, появу самоврядних дронів, прогрес штучного інтелекту та багато іншого. І не випадково головна тема 46-ї сесії Всесвітнього економічного форуму в Давосі звучала так: «Очолюючи Четверту промислову революцію». В процесі переходу руйнуються старі соціальні, політичні та економічні структури, не витримуючи тиску змін. Зрозуміло, що майбутнє за тими, хто зможе першими розпізнати нові тенденції та адаптуватися до них.

Менеджмент не є винятком. Досі домінувала управлінська парадигма, сформульована Генрі Фордом: централізоване управління та ієрархічна структура менеджменту. Такий підхід дає кілька переваг: один загальний план для всіх, прості механізми прогнозування, всі співробітники розуміють поточний стратегічний стан речей. Протягом останніх двадцяти років відбулися різкі зміни у принципах функціонування компаній, переважно завдяки досконалішим технологіям та інструментам для комунікацій.

Сьогодні дуже важко бути відокремленою компанією у світі глобальної економіки. Креативність та інновації виходять на передній план, але стара парадигма ускладнює та гальмує сучасні тенденції. Нова управлінська концепція, яка називається Системною Парадигмою, приділяє більше уваги індивідуальності, дає більше свободи та особистої ініціативи, що призводить до збільшення загальної швидкості трансформації бізнес-моделей. Парадоксальним є той факт, що парадигма централізованого управління сьогодні визнана помилковою на рівні державного менеджменту (на макро рівні), а на рівні конкретного бізнесу (мікро рівень) досі є актуальною.

Партнер BPI Group, професор Альфредо Маскардіні, вже багато років займається дослідженням управлінських концепцій. На його думку, є три основні аспекти, які відрізняють менеджмент майбутнього від архаїчної форми управління: ментальна модель особистості, здатність компаній до самонавчання, постійне вдосконалення.

https://youtu.be/jbh_B7v_XYs

У зв’язку з цим, BPI Group пропонує топ-менеджерам організацій відвідати семінар про концепцію організацій, що самонавчаються. Семінар повинен допомогти у розвитку здатності компаній до навчання та адаптації до змінного соціального та технологічного оточення. Наявність таких здібностей – це головна конкурентна перевага компаній-лідерів ринку. Семінар ми плануємо провести 18 березня 2016 року у Києві. З питань участі просимо зв’язатися із нами.

Сподобалася публікація? Поділіться нею з друзями одним кліком.
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Отримайте програму Lean трансформації!

Ви дізнаєтеся про необхідні зміни в операційній діяльності та культурі організації на шляху до ощадливого виробництва. Після заповнення Ви отримаєте PDF-файл програми на вказаний E-Mail.