Обучение и консалтинг в области операционного менеджмента

Цінності – це не фінансові показники

Дата останньої редакції:
September 14, 2022
Тема запису:
Культура организаций
Короткий зміст публікації:
Джек Ма про те, як в його компанії оцінюють лідерські якості і успіхи співробітників. А також, про цінності в його компанії - Алібаба.

У 2019 році конференція LeanForum була присвячена здоров’ю організації і взаємозв’язку цінностей компанії і поведінки її співробітників. Це підтверджують слова Джека Ма, які він вимовив, виступаючи на Київському Міжнародному Економічному Форумі.

Компанія Alibaba визначила для себе 6 основних цінностей, на основі яких вона не тільки працює, а й наймає, оцінює та винагороджує співробітників:

  1. В першу чергу клієнти, в другу – співробітники, в третю – акціонери.

Це розподіляє наші пріоритети по важливості. Зростання співробітників і вигоди для акціонерів можна забезпечити тільки завдяки створенню стійкої цінності для клієнта.

  1. Довіра все спрощує.

Складність породжує складність, простота породжує простоту. Довіра виключає припущення і підозри, а в результаті ми отримуємо простоту і ефективність.

  1. Постійні лише зміни

Незалежно від того, змінюєтеся Ви або ні, світ міняється, Ваші клієнти міняються, і конкурентне середовище міняється. Ми повинні зустріти зміни з повагою і упокорюванням. Здатність до змін – найунікальніша риса нашої ДНК.

  1. Що сьогодні найефективніше, завтра вже є норма.

У погані часи ми знаємо, як мотивувати себе; у хороші часи ми не боїмося ставити “захмарні цілі”. Ми або дивимося в майбутнє, або регресуємо. Ми повинні кидати собі виклик, мотивувати і перевершувати себе!

  1. Коли, як не зараз? Хто якщо не ми?

Це не питання, а почуття обов’язку. Цей вираз символізує те відчуття, яке повинен випробовувати кожен співробітник.

  1. Працювати серйозно, жити щасливо.

Робота зараз, життя назавжди. Ви потрібні на своїй роботі, але Ви несете відповідальність перед тими, хто любить вас. Насолоджуйтеся роботою так само, як ви насолоджуєтеся життям; відносьтеся до життя так само серйозно, як до роботи.

Джерело: https://www.alibabagroup.com/en/about/culture

Ці цінності відповідають моделі операційного вдосконалення Shingo Model, яка з’явилася після 30 років вивчення сотень компаній по всьому світу. В основі Shingo Model лежить 10 керівних принципів, які формують продуктивну культуру. Дізнайся більше про Моделі Shingo можна тут.

Сподобалася публікація? Поділіться нею з друзями одним кліком.
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Отримайте програму Lean трансформації!

Ви дізнаєтеся про необхідні зміни в операційній діяльності та культурі організації на шляху до ощадливого виробництва. Після заповнення Ви отримаєте PDF-файл програми на вказаний E-Mail.