Обучение и консалтинг в области операционного менеджмента

Творчий підхід – основа Кайдзен

Дата останньої редакції:
November 7, 2022
Тема запису:
LEAN, Кайдзен
Короткий зміст публікації:
Мета виробництва - робити продукцію, що максимально відповідає голосу споживача. Найчастіше це змушує переглядати усталений статус-кво.

Прагнення задовольнити запити клієнта іноді призводить до несподіваних рішень, адже творче мислення змушує переглядати звичні погляди на речі. Творче мислення – нерозривно пов’язане з процесом безперервних покращень, з Кайдзеном. Це добре демонструє приклад із кубічними кавунами в Японії. Там вартість складських приміщень у супермаркетах вища. Тому їхні власники намагаються максимально скоротити свої витрати на зберігання та транспортування. Кавун – найбільш “нераціональний” продукт з цієї точки зору. Він катається по підлозі, займає багато місця при зберіганні та перевезенні. але якщо є запит — знайдеться рішення. Японські фермери знайшли елегантний вихід зі становища і змогли позбутися незручностей, просто вплинувши на форму кавуна при його зростанні.

Винахідливість не знає меж. Покупці задоволені тим, що кавун ідеально вміщується на полиці у холодильнику. Власники супермаркетів — тим, що знизили витрати на доставку та зберігання.

Нічого не варто сприймати як статус-кво як даність. Існує дуже багато того, що можна змінити чи зробити краще. Просто потрібно навчитися бачити ці втрати. Не бійтеся нестандартних підходів та експериментів, щоб вийти за межі можливого. Ми самі творці своїх кордонів та самі вольти їх розсувати! Вдосконалюйте те, що робите, адже досконалість не знає меж.

Сподобалася публікація? Поділіться нею з друзями одним кліком.
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Отримайте програму Lean трансформації!

Ви дізнаєтеся про необхідні зміни в операційній діяльності та культурі організації на шляху до ощадливого виробництва. Після заповнення Ви отримаєте PDF-файл програми на вказаний E-Mail.