Обучение и консалтинг в области операционного менеджмента

Як стандартизація допомагає компаніям зберігати та передавати знання? Кейс Nissan Motor.

Дата останньої редакції:
October 3, 2022
Тема запису:
Standard Work, TPM / WCM
Короткий зміст публікації:
Організації світового класу, такі як Nissan Motor, безперервно працюють над удосконаленням процесів та робочих процедур. І вони зацікавлені в тому, щоб навчання нових співробітників було швидким та ефективним. Цю можливість дає стандартизація робіт. Ну а далі – творчий процес...
В одній з наших публікацій ми писали про те, які переваги компаніям надає стандартизація процесів та операцій. Але це далеко не всі з них. Стандартизація процесів і операцій дозволяє створити систему управління знаннями і навичками на виробництві, ефективно і швидко навчати новий персонал, підвищуючи безпеку праці і забезпечуючи правильність виконання робіт для гарантовано якісного результату. У рамках проекту TPM (комплексного догляду за обладнанням) на заводі Nissan Motor Co. UK у м. Сандерленд створили систему виробничого навчання та перевірки навичок персоналу. Таким чином, Nissan успішно вирішує насущну для багатьох проблему “кадрового голоду”. Це ще одна важлива відмінність організацій світового класу. Бути носієм критично важливих знань і вмінь, і вміти передавати їх обов’язок організації, а не окремих людей. Ми переклали відеоролик про нову систему навчання персоналу, який пропонуємо читачам нашого блогу.
Сподобалася публікація? Поділіться нею з друзями одним кліком.
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Отримайте програму Lean трансформації!

Ви дізнаєтеся про необхідні зміни в операційній діяльності та культурі організації на шляху до ощадливого виробництва. Після заповнення Ви отримаєте PDF-файл програми на вказаний E-Mail.