Обучение и консалтинг в области операционного менеджмента

Як ми передаємо знання та навички?

Дата останньої редакції:
September 21, 2022
Тема запису:
LEAN
Короткий зміст публікації:
На наших тренінгах ми використовуємо активну форму навчання : почув > побачив > зробив. Саме таким способом нові знання стають навичками. Дізнайтесь більше про те, як ми навчаємо!

«Чую — забуваю, бачу — запам’ятовую, роблю — навчаюсь»

Передавати навички непросто. Інакше написаних про ощадливе виробництво книг було б достатньо. Але дізнатися, що і як роблять у Toyota, Boeing або McDonalds, не означає стати ними. Тому, еволюція наших повчальних продуктів трансформувала їх із захоплюючих лекцій до зайняття, в якому практика займає велику частину часу. Цьому сприяв наш досвід спільної роботи з NAc Group, яка займається розробкою повчальних програм для персоналу заводу Nissan в м. Сандерленд (Великобританія). Ефективність їх підходу до навчання вражала. Ми перейшли до створення активних повчальних продуктів.

Створення ощадливого виробництва. Методологія Кайдзен

Одним із перших наших таких продуктів став тренінг.Створення ощадливого виробництва. Методологія Кайдзен» — це гарний баланс знань і практики, який дозволяє «відчути смак» ощадливого виробництва: дізнатися принципи, познайомитися з його інструментами та зрозуміти, яка роль кожного з них у «великому оркестрі» ощадливого виробництва.

https://bpi-group.com.ua/kaizen/media/Kaizen-promo-720p.mp4

На цьому дводенному тренінгу, учасники будуть занурені в ігрову імітацію виробництва, яка допоможе зрозуміти зміст принципів та концепцій, познайомить із базовими, але найважливішими інструментами — 5С, стандартизованими операціями, макигами. Очевидний плюс цього тренінгу — його простота та дохідливість для тих, хто робить перші кроки. Мінус – його спрощений кейс не дає досить навичок для того, щоб перейти до реалізації в умовах реального виробництва. Проте, тренінг заслужено популярний тому, що допомагає керівникам вищої і середньої ланки зрозуміти нерозкритий потенціал і показує приховані раніше можливості для зростання.

Lean Process Engineering Program

https://www.youtube.com/watch?v=LaN0FTzrUPI

У 2019 році ми розробили комплексний курс навчання. « Lean Process Engineering Program». Активне навчання учасників відбувається протягом 5-ти днів. Ігрові трансформації повністю імітують перехід від стану “як є” до того, що називають Lean Manufacturing, тобто – ощадливим виробництвом. На ньому ми вчимо не лише застосовувати окремі практики, а й вибудовувати з них виробничу систему.

Система – це комплексна суть з окремих елементів, кожен з яких впливає на властивості усієї системи. Система має властивості, не властиві жодному її елементу окремо. Наприклад, людина – біологічна система, що має властивість “життя”. Органи окремо цієї властивості не мають, але здатні впливати на загальний стан системи.

Усе навчання відбувається в умовах нашої “Lean-фабрики”, де створені робочі зони і технологічний процес по складанню виробів. Їх номенклатура має понад 20 модифікацій. Спочатку учасникам належить розв’язати проблему з плануванням виробництва і навчитися управляти міжопераційними запасами. Використовуючи карти потоку створення цінності, учасники навчаться моделювати і управляти рухом матеріального і інформаційного потоку у виробництві.

Далі – інжиніринг процесів. Його завдання – вирівняти навантаження на виробничі потужності і зробити потік безперервним. Учасники стандартизуватимуть процеси і операції в робочій зоні, застосовуючи методологію TWI (Training Within Industry).

Остання задача – зробити потік створення цінності повністю керованим. Учасники відкриють для себе цілий пласт можливостей, який надає система Канбан. Вони спробують створити виробничу систему, що не вимагає “ручного управління”. Систему, у якій споживчий попит керує діями на кожному робочому місці. Це називається «витягуючий спосіб виробництва».

Lean Manufacturing – безперервний потік створення цінності, який синхронізований з ринковим попитом і управляється кінцевим споживачем за рахунок створення витягаючої системи виробництва.

Атмосфера та оточення у Lean-фабриці дозволяють зробити процес навчання творчим. В результаті, учасники створюють стійку і гнучку виробничу систему, де реалізовані усі п’ять принципів Lean.

https://bpi-group.com.ua/kaizen/media/Kaizen-Feedback-realease-720p.mp4Ми раді, що, стаючи на 5 днів нашими студентами, люди наповнюються ідеями і рішучістю для змін на краще, відкривають для себе нові можливості по вдосконаленню власного виробництва. Такі можливості є завжди. Навчіться бачити та використовувати їх!

Сподобалася публікація? Поділіться нею з друзями одним кліком.
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Отримайте програму Lean трансформації!

Ви дізнаєтеся про необхідні зміни в операційній діяльності та культурі організації на шляху до ощадливого виробництва. Після заповнення Ви отримаєте PDF-файл програми на вказаний E-Mail.